Grafischwerk

Werktekenen

Op de Grafische School Amsterdam (nu Grafisch Lyceum) heb ik de verkorte opleiding Werktekenen Plus gedaan. De opleiding was spiksplinternieuw en we kregen les in een totaal gerenoveerde zolder verdieping. Vooral geleerd om met de trekpen en tekenhaak te werken. Werktekenen heb ik pas echt geleerd op de reclamestudio Duives Design. Zetwerk kwam van Typo Type en werktekeningen gingen naar de lithograaf voor films voor de drukker.

Mac

De eerste Mac kwam toen ik de studio verliet voor een wereldreis. Na mijn wereldreis begonnen met fotograaf/fotovakman Luc Torfs een foto-grafisch bureau begonnen; Skunkprod Gomercial. Het idee was om grafisch vormgeving en fotografie samen te brengen. In 2000 alleen verder gegaan en inmiddels in het bezit van mijn eerste computer; de iMac. Eindelijk geen donkere kamers, foto vaklabs, kopieermachines, plakkaatverf en afwrijfletters meer! Ik heb mezelf Quark Xpress wijsgemaakt en later PageMaker en InDesign.

Scherm

Ondertussen kreeg ik steeds vaker het verzoek tot het maken van een website. Ik vond dat vormgeven niet ophield bij papier. Inmiddels HTML en CSS tot mij genomen en door schade en schande zelf CMS-sites leren bouwen.

Content en vormgeving

De uitdaging van nu is om de workflow van inhoud naar medium goed te krijgen. Dat je van tekst en beeld makkelijk naar print, Web of Ebook tablet kunt.