Verbouwing

1 jaar 2 maanden geleden

Jarenlang heb ik me in de avond verdiept in het CMS Drupal. Dat komt omdat samenwerking met programmeurs niet altijd even soepel is verlopen. Ik moest en zou het zelf kunnen, het bouwen van een website met een database! Inmiddels ben ik aardig bekwaam in het bouwen van een website met Drupal. Het aardige van werken met Drupal is dat je als vormgever niet ook nog eens een computertaal als PHP hoeft te leren. De site Voedingsgeneeskunde is gemaakt zonder ook maar een letter PHP-code te hoeven schrijven.

Via via kreeg ik net voor kerst de mogelijkheid een offerte te schrijven voor een herbouw van een website van een groot mediabedrijf. Ze zochten een Drupalexpert. Na de site optisch te hebben bekeken wilde ik de duik wel maken. Er was een soort van logische vormgeving in te ontdekken van opgestapelde blokken. Opgeteld dat het een site van een gerenomeerd bedrijf betrof was ik blij dat de offerte was goedgekeurd. Ik had luid en duidelijk gecommuniceerd dat ik geen programmeur ben en dat ik iemand achter de hand zou hebben. Die iemand was Robin van Emden die ik kende van werk aan de Fast Facts website. Al snel bleek dat de keuze met Robin te werken een goede was. Je vraagt een Drupalexpert terwijl er zoveel buiten de site om is geprogrammeerd dat je je afvraagt waarom ze überhaupt Drupal hebben gebruik. Robin is behalve Drupalexpert ook een goed programmeur.

Als een soort klusbedrijf zijn we aan de slag gegaan. Je maakt een gipswand open om een leiding te controleren en vervolgens tref je een grote puinhoop aan. Je vraagt je af waarom klussers geen logica aanhouden. Je puzzelt waar de leidingen de muur ingaan en weer ze weer te voorschijn komen. Je probeert het lek te dichten, dingen om te leiden en aan te passen. Langzaam begint het opbouwen. Dit alles met het gehijg in je nek van de bewoner die zich afvraagt of het ooit wel goed komt. Gelukkig komt dan de afwerking en wordt de site weer netjes gestuckt, geschilderd en geveegd opgeleverd. Het is gelukt! Neem gerust een kijkje.

-> 29 januari 2018 | Inmiddels een jaar verder en Robin en ik hebben een nieuwe huisstijl geïmplementeerd op de site.

Trefwoorden
Soort werk