Afbeelding

Voor Uitgeverij Oog & blik heb ik ooit het complete stripverhaal De Incal van Moebius en Jodorowsky geletterd. Het betrof een nieuw ingekleurde versie.

Uitgeverij Sherpa heeft het complete verhaal opnieuw uitgegeven in het zwart-wit zodat je de nog beter kunt zien hoe goed Jean Giraud kon tekenen.

Afbeelding

Dingen die erger zijn is een bijzonder en aangrijpend stripverhaal voor volwassenen over borstkanker. Lenneke Hoope was 37 jaar toen ze onder de douche een knobbeltje in haar borst voelde. Toen ze de diagnose borstkanker kreeg volgde een jaar vol angstige, verdrietige, maar ook bizarre en grappige situaties. In dit stripverhaal lees je over haar ervaringen als borstkankerpatiënt: de chemo’s in het ziekenhuis, de merkwaardige reacties en adviezen uit haar omgeving, het ziek en uitgeblust op de bank liggen en het omgaan met een constant allesomvattende angst. De treffende tekeningen van Lennekes hartsvriendin Anneloor van Heemstra maken dit universele verhaal over ziek zijn op een bijzondere manier herkenbaar voor iedereen. Speciaal bedoeld voor vrouwen die zelf borstkanker hebben (gehad), of voor naasten en dierbaren.

Afbeelding

Nu na dik een jaar de restricties rond het coronavirus grotendeels zijn opgeheven gaat de theaterwereld langzaam wee open. De Bordjesman heeft onwennig weer de kwast, roller en verfstift ter hand genomen om het onwennige publiek door het terrein van Vis à Vis te leiden.

Afbeelding

Voor de opleiding Journalistiek voor academici en professionals van de Hogeschool Utrecht verzorgde ik voor de derde keer de vormgeving van het magazine voor de afstudeer presentatie van de cursisten.

Afbeelding

Voor uitgeverij Gottmer de vormgeving verzorgd van de de Nederlandse versie van beeldroman Together van Luke Adam Hawker.

Afbeelding

Maarten Duinker is één van mijn lievelings dorpsgenoten. Super trots dus toen hij mij vroeg hem te helpen beeld te maken voor zijn laatste muzikale project Lucht van iedereen.

Afbeelding

Levend Stratego is één van de favoriete buitenspellen van kinderen tussen de 9 en 15. SproetS heeft voor de trouwe bezoekers van deze website GRATIS een PDF-bestand voor het te laten printen van Levend Stratego kaartjes beschikbaar gesteld. Check it out!

Afbeelding

De PEESHOW! Een theater met dertig bouwtoiletten, ingericht door dertig kunstenaars, om een groot draaiend podium.

Afbeelding

Voor de Vegetariërs Bond heb ik een aantal illustraties getekend voor een artikel over de relatie tussen het eten van vlees en de kans op kanker.

Afbeelding

Als een architectenbureau de bezoekers van zijn website wil laten kennismaken met het personeel dan kan het een fotograaf inhuren om de portretten te schieten. Je kunt ook een illustrator vragen om de portretten te tekenen.

Afbeelding

Ook dit jaar weer een KinderMuziekFestival!

Afbeelding

Het mag geen geheim zijn dat SproetS via Kindercafé-restaurant Limonade en de Bordjesman sinds het begin betrokken is bij de organisatie van het KinderMuziekFestival. Het was met SARS-COV2 in de buurt nog maar de vraag of het KinderMuziekFestival in 2020 zou doorgaan.

Afbeelding

Nieuw release van Tom Trago en Maxi Mill!

Afbeelding

Wegens de koop van een busje staat de ouwe trouwe VW Passat te koop.

Voor Nemo Kennislink en Fast Facts heb ik een animatie gemaakt als teaser voor een serie artikelen van Lotte de Boer over een dubieus onderzoek.

Afbeelding

Wat je doet in quarantaine? Juist, je maakt een nieuwe letter!

Afbeelding

Na locatietheaterproductie de Bleekneusjes produceren de Mediaridders dit jaar Onze kersentuin. Althans dat was de bedoeling totdat het Corona virus roet in het eten gooide. Wordt vervolgd...

Edit: De Karavaan heeft Onze kersentuin overgenomen. Er zijn inmiddels een heel aantal voorstellingen gegeven. Ik ben er geweest en snap dat de voorstelling vrijwel is uitverkocht.

Video file

Gelukkig 2020!

Voor diverse digitale projecten heb ik in het verleden een serie animaties gemaakt. Eén ervan, de Processie, heb ik geconverteerd van Adobe Flash bestand naar een video-bestand en post ik nu vanwege de vele aanvragen.

Afbeelding

Walter Vree heeft een nieuwe website!

Afbeelding

Voor het Noorderpark Festival in Amsterdam Noord heeft SproetS als de Bordjesman het festival opgetekend.

Afbeelding

Hij is een reclameman, directeur, miljonair maar vooral een ras opportunist. Hij gaat met pensioen maar wil beslist nog iets belangrijks verrichten. Nu in de striphandel: Een hilarisch stripverhaal van Frank Pels over de babyboomer die niet van ophouden wil weten. Erg leuk om dit boek voor Frank grafisch te verzorgen.

Afbeelding

Voedingsgeneeskunde bestaat 20 jaar! En dat is waarschijnlijk ook de tijd dat ik voor Media Medica de vormgeving verzorg voor het blad.

Mei

Afbeelding

Kenneth Herdigein is gefascineerd door het gedicht Mei van Gorter. Hij noemt dit gedicht een moderne vertelling, een epos en een rap.

Afbeelding

Samba Salad is jarig! Om dat te vieren geven ze als Vrienden voor altijd twee optredens. Op 16 februari in Paradiso, Amsterdam en op 3 maart in Victorie, Alkmaar. Ga dat zien!

Afbeelding

Op 29 november werd op de Vrije Universiteit tijdens het symposium Verschillend, en dan? de Compassieprijs 2018 uitgereikt. Ik was erbij om de gelegenheid op te tekenen.

Afbeelding

Van 19 tot en met 28 oktober, tijdens de jaarlijkse Kunst10daagse, is de Kazerne open. Ik ben aanwezig met onder andere de Stoney Cars.

Kom langs!

Afbeelding

Op 29 en 30 september Bordjesman bordjes op Wiekent Tolhuistuin!

Afbeelding

Sommige mensen werken gewoon door tijdens de zomervakantie. Voor uitgever Balans letter ik het nieuwe beeldverhaal van Nora Krug, met Duitse titel Heimat.

Afbeelding

The Rolling Paper is een full color stripkrant op tabloidformaat die gratis verspreid wordt via verschillende kanalen. De eerste editie wordt in de aanloop tot het eerstvolgende kamerdebat over de wietexperimenten verspreid.

-> The Rolling Paper heeft nu een website!

Afbeelding

In vorige post heb je kunnen lezen dat SproetS veel energie steekt in het KinderMuziekFestival als initiatiefnemer van KinderCafé-restaurant Limonade en als Bordjesman. Hierover later meer, deze post gaat over het Muzikrantje.

Afbeelding

Zo, even een snelle post want de vorige post over hacken behoeft een positieve draai. Het KinderMuziekFestival in Ruigoord is inmiddels achter de rug en was een groot succes!

Afbeelding

Welkom op een vrijwel lege website! Deze website is onlangs gehackt en ik neem van de gelegenheid gebruik om weer helemaal opnieuw te starten.