Kindercafé-restaurant Limonade

Kindercafé-restaurant Limonade is een project gestart rond 2012 het grote jaarlijkse Ruigoord festival Landjuweel. Dat was toen nog een festival waar het festival en kampeerterrein door elkaar bestond. Op het terrein werd ook gekampeerd door veel gezinnen. Er was een speciaal kinderterrein afgezet met kindercircus Why Not? en een knutsel tent. Wat er aan ontbrak was een echt kinderrestaurant waar kinderen en ouders al vanaf 's ochtends vroeg konden ontbijten en de kinderen de hele dag tussen het circusgebeuren en het knutselen gezond konden eten. Het bleek een groot succes! Goed gevulde kinderen zijn blije kinderen en omdat het restaurant zich tussen de knutseltent en het circus bevond waren die ook voorzien van genoeg 'klanten'.

Wegens succes nog een paar keer herhaald totdat de gemeente Amsterdam besloot dat er niet meer op het festivalterrein mocht worden gekampeerd. Ideaal zou zijn als vervolgens Kindercafé-restaurant Limonade zou worden verplaats naar het kampeerterrein maar daar had de Limonade-crew geen zin in; Limonade is geen 'rollende keuken' maar een voorziening van het festival zelf. De crew, zelf ouders, wilde dit project niet zien als betaald werk.

Kindercafé-restaurant Limonade is veel gevraagd voor andere festivals maar dat heeft de Limonade-crew altijd afgehouden.

Ui dit project is de Bordjesman ontstaan.

Afbeelding
Limonade